Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион вчера во Струга потпишаа договор за финансирање на

повеќе...

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион, во Струга, потпишаа договор за финансирање на Центарот

повеќе...

Општина Дебрца доби два грантови за „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

Денес градоначалникот Зоран Ногачески  присуствуваше на презентацијата за проектот: „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, што го имплементира Министерството за

повеќе...

Отворен повик за поддршка на Проекти за невладин сектор и други институции во регионот на Западен Балкан

Новоформираниот Фонд за Западен Балкан со седиште во Тирана, отвори втор повик за поддршка на проекти за навладин сектор и

повеќе...

14 години за Стружани и Охриѓани – Локална агенција за развој

50 успешни проекти за младите, возрасните, невработените, жените и жителите во Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Вевчани се дел од биографијата

повеќе...