Започнува реконструкцијата на улицата „Охридска Бригада“

Надлежните служби на Општина Охрид, денес започнуваат со градежни активности за реконструкција и асфалтирање на ул. „Охридска Бригада“ во должина

повеќе...

Финишира првата фаза од реконструкцијата на улицата „15-ти Корпус“

Деновиве финишираат градежните активности од првата фаза за реконструкција на улицата „15-ти Корпус“. Во текот на вчерашниот ден завршија активностите

повеќе...

Започна реконструкцијата на улицата „Прва Македонска ударна бригада“

Денеска започнаа градежните активности за реконструкција на улицата „Прва Македонска ударна бригада“ од крстосницата со улица „Питу Гули“ до Стобекс

повеќе...

Реконструкција на тротоарот и велосипедските патеки на булевар „Туристичка“

Деновиве започнаа работни активности за реконструкција на тротоарот и велосипедските патеки на булеварот „Туристичка“ во потегот од крстосницата со улица

повеќе...

Се интензивира реконструкцијата на училишната зграда на ПУ во Мешеишта

„Вложувањето во образованието е градење на скапоцен потенцијал и инвестиција во иднината на општината и државата. Тргнувајќи од таа цел,

повеќе...

Започна реконструкцијата на улицата „АСНОМ“

По завршувањето на главната туристичка сезона, започна реализацијата на планираните градежни и инфраструктурни проекти. Денеска започна целосната реконструкција на улицата

повеќе...