Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски

Денес е празник посветен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на

повеќе...

Верници се упатуваат кон манастирот Св.Еразмо Охридски

По повод празникот посветен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски вечерва во манастирот Св.Еразмо Охрид се служеше празнична вечерна богослужба, на

повеќе...

Ќе се служи вечерна богослужба по повод празникот Св. Еразмо Охридски

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека утре, 14. јуни 2019 година (петок), во манастирот Свети Еразмо Охридски –

повеќе...

Вечерна богослужба и света литургија за празникот Свети Еразмо Охридски

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека денеска во манастирот „Свети Еразмо Охридски“, Охрид, ќе се служи

повеќе...