Северна Македонија доби советодавни услуги од ЕБОР и Меѓународната организација на труд

Работната група на ЕБОР и Меѓународната организација на труд развиваат политика на препораки за Северна Македонија Пандемијата има силно влијание на локалните

повеќе...

Ново зголемување на цените на нафтените деривати

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните

повеќе...

За првомајските празници (петок, сабота и недела) ограничувањето на движењето почнува во 14 часот

На денешната 47-ма седница, Владата на Република Македонија донесе одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата

повеќе...

Репортери без граници: Бавен напредок, закочени реформи, светла точка регистарот на ЗНМ и СЕММ

Денеска беше објавен овогодинешниот индекс на Репортери без граници кој ја мери слободата на медиумите во државите низ светот. Оваа година, Северна

повеќе...

Слободата на изразување мора да биде гарантирана и во време на вонредна состојба

Со продолжувањето на вонредната состојба во земјава, ЗНМ смета дека мора да се најде начин за подобра комуникација и транспарентност

повеќе...

Нови цени на нафтените деривати

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните

повеќе...

Ново намалување на цените на горивата

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните

повеќе...