Охрид домаќин на Фестивалот на вино и сирење

Синоќа  на плоштадот „Чинар“ во охридската чаршија  беше отворено  годинешното издание на фестивалот на вино и сирење. На типизирани штандови

повеќе...

Во Охрид ќе се одржат традиционалните манифестации: „Денови на мед“, „Вино и сирење“ и „Охрид крафт експо“

Во организација на Општина Охрид, Сектор за туризам и ЛЕР, и оваа година ќе се одржат манифестациите „Денови на мед“,

повеќе...