Папата Франциск пристигна во еднодневна посета на Република Северна Македонија

Неговата Светост, Папата Франциск, врховниот свештеник на Римокатоличката црква, пристигна во еднодневна посета на Република Северна Македонија. На аеродромот во

повеќе...

Драги Аргировски, злоупотребувајќи ја пензионерската асоцијација, влечкал по судови новинари, за што сега Сојузот ќе плаќа високи такси!?

Основниот суд Скопје 2 Скопје, го одби како неосновано тужбеното барање на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Република Македонија,

повеќе...

Започна маршот по повод 8-ми Март во организација на Форумот на жени на СДСМ

Започна Маршот по повод Меѓународниот ден на жената во организација на Форумот на жени на СДСМ. Социјалдемократките кои денеска маршираат

повеќе...

Меѓународниот аеродром Скопје ја доби ASQ-наградата за квалитет на услугите за 2018 година

Светски реномираната организација Меѓународен совет на аеродроми (Airports Council International) му ја додели ASQ-наградата за квалитет на аеродромски услуги за

повеќе...

Зоолошка градина Скопје – прва институција оспособена за лица со оштетен вид

Денеска, директорот на Зоолошка градина – Скопје, Ѓорѓи Галетановски, одржа работен состанок со директорот на државното училиште за деца и

повеќе...