Заклучоци од трибината за режимот на сообраќај во УЗ „Стар град“

На трибината за режимот на сообраќај во Урбаната заедница „Стар град“ на која учествуваа  Градоначалникот  Константин Георгиески, жители и Советот

повеќе...

ОСБСП со препораки за максимално почитување на сообраќајните правила и прописи

Со цел зголемување и унапредување на безбедноста на сообраќајот на патиштата во Охрид, во пресрет на Велигденските и првомајски празници,

повеќе...

Кружната крстосница кај Болницата и приодните улици утре ќе бидат целосно затворени за сообраќај

Се известуваат граѓаните на Општина Охрид особено учесниците во сообраќајот, дека на ден 16.04.2019 година (вторник) во временски период од

повеќе...

Започна реконструкцијата на сообраќајницата низ поранешната касарна

Денеска започна реконструкцијата и проширувањето на сообраќајницата која поминува низ поранешната касарна „Михајло Апостолски“. Должината на новата улица е 480

повеќе...

Промени во режимот на сообраќај поради реконструкција на кружниот тек кај Општата болница

Поради извршување градежни работи на кружниот тек кај Општата болница, се известуваат сите превозници кои вршат општински линиски превоз на

повеќе...