Обезбедена е психолошка и психотерапевтска поддршка за семејствата со ретки болести

Во текот на 2019 година преку Линијата за помош за семејства со ретки болести обезбедена е психолошка и психотерапевтска поддршка

повеќе...

„Охридско Лето“ почнува соработка и со „Словенска Филхармонија“

Во рамки на работната посета на Словенија директорката на „Охридско Лето“ Наташа Поповиќ и претседателката на Управниот Одбор на фестивалот

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Дебрца и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија

Денес во Општина Дебрца, градоначалникот Зоран Ногачески и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија,

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу општина Дебрца и ЗП Охрид и Дебрца

Под покровителство на градоначалниците на општините Дебрца и Демир Хисар, на Илинска Планина, вчера кај Илинска црква се одржа заедничка

повеќе...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Охрид, Дубровник, Котор и Мостар

Зацврстувањето и проширувањето на пријателството преку здружено учество и меѓусебна соработка на сите полиња од заеднички интерес, е само еден

повеќе...

Општина Охрид и Архитектонскиот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски денес оствари работна средба со Деканот и Продеканот на архитектонскиот факултет при универзитетот Св.

повеќе...