Демократскиот сојуз одбележува јубилеј 20 години, на овие избори настапува со коалицијата Можеме

Зоран Димитровски, генерален секретар на Демократскиот сојуз, одржа прес конференција, на која ги презентираше ставовите на Демократскиот сојуз за изборите

повеќе...

Демократски сојуз: За да може секој граѓанин, и Албанец и Македонец, да стане премиер, една изборна единица и отворени листи!

Демократскиот сојуз смета дека во граѓанска држава, каде што сите етнички заедници ги уживаат највисоките човекови права, непримерно е една

повеќе...

Демократски сојуз: Информирање и едукација на граѓаните

Демократскиот сојуз предлага наместо ригорозни рестриктивни мерки, полициски час и забрани за движење – кампања за информирање и едукација на

повеќе...

Демократски сојуз: Партиите и верските заедници да ги повикаат граѓаните да ги почитуваат здравствените препораки

Демократскиот сојуз испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Поради зголемениот број на инфицирани од вирусот Ковид 19, Демократскиот сојуз

повеќе...

Демократски сојуз: Да се укине полицискиот час

Демократскиот сојуз во врска со актуелните состојби предизвикани од пандемијата предлага укинување на следните мерки: „Прво, да се укине полицискиот час

повеќе...

Демократски сојуз: Пендаровски да му се заблагодари на Малески

Демократскиот сојуз ги повикува македонската и бугарската влада да го почитуваат Договорот за пријателство и добрососедство меѓу двете држави, со

повеќе...