Општина Дебрца и Здружението „Екоменлог“ организираат посета на земјоделскиот саем „Нови Сад 2019“

Општина Дебрца со Здружението за екологија и туризам “Екоменлог” Охрид, подружница Дебрца организираат дводневна посета на 86 Меѓународен земјоделски саем

повеќе...

„Охридско лето“ организира концерт во спомен на покојниот градоначалник Стојаноски

Фестивалот „Охридско лето“ на 12 јануари ќе организира концерт на класична музика на кој ќе настапат младите српски солисти Александра

повеќе...

Грандиозен настап на генијалците од БОБ-Црвен крст Охрид на „БОБ ФЕСТ Србија 2018“

Грандиозен настап на Бреинобреин генијалците од Центарот за развивање на животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на првиот Национален Бреинобреин натпревар

повеќе...

Ветераните од Македонија, Албанија, Бугарија и Србија на „Езерска средба“ во Охрид

Во соработка со локалната самоуправа од Охрид и под покровителство на градоначалникот, професор д-р Јован Стојаноски, Општинската организација на Здружението

повеќе...

Делегација од ОУ „Ванчо Николески“ во посета на збратименото училиште „Светозар Маркович“ во Лесковац

Делегација составена од директорот, наставници и ученици од ОУ „Ванчо Николески“ беше во тридневна посета на збратименото училиште „Светозар Маркович“

повеќе...