Јавен повик за субвенционирање на граѓаните на општина Дебрца за купување велосипед во 2020 година

Врз основа на член 5 од Правилникот за условите, начинот и постапката за користење на финансиски средства од Буџетот на

повеќе...

Промовирана новата мерка за субвенција за купување нов велосипед во општина Дебрца

“Живеј здраво – вози точак” Воведуваме нова мерка – поддршка на рекреативниот спорт со доделување на поединечна субвенција на физичко

повеќе...

Јавен повик за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на општина Охрид за купување велосипеди во 2020 година

Согласно Програмата за поттикнување на развојот на туризмот на општина Охрид и Програмата за поддршка на локалниот економски развој на

повеќе...

ЗНМ и ССНМ: Итни субвенции по вработен новинар/медиумски работник во висина на минимална плата или ослободување од плаќање придонеси

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) бараат од Владата на РСМ

повеќе...

Конкурс за прибирање на барања за користење на средства од буџетот на Општина Охрид преку субвенционирање на трошоци за користење на спортските терени на ЈП „Билјанини Извори“

Општина Охрид согласно Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини

повеќе...

НФФ: МЗШВ да го прифати барањето за воведување интервентна мерка за субвенционирање на извезеното индустриско јаболко

Националната федерација на фармери смета дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство треба да даде подршка на јаболкопроизводителите во делот

повеќе...

До 15ти мај – Поднесување на барања за субвенции за мерките по обработлива површина и по грло добиток

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на Република Македонија и Канцеларијата за стручна поддршка на развојот на

повеќе...

Осум новороденчиња добија еднократна парична помош од Општина Дебрца

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, денес потпиша осум решенија за доделување субвенции за новороденчиња во општина Дебрца, согласно новиот

повеќе...