“ХВА РАНГ ИТФ” викендов ќе учествува на меѓународен Таеквон-до ИТФ турнир до 18 години во Бугарија

Таеквон-до “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид викендов ќе земе учество на меѓународен Таеквон-до ИТФ турнир до 18 години на 09.11.2019 год,

повеќе...

Божидар Димитиревиќ и Давид Велковски ќе бидат дел од Светското Таеквондо ИТФ првенство во Бугарија

Божидар Димитиревиќ и Давид Велковски го исполнија и последниот критетиум за учество на Светското Таеквондо ИТФ првенство кое ќе се

повеќе...

Свечено отворено првото издание на Националниот Таеквондо турнир Ohrid OPEN 2019

Градоначалникот на Охрид, д-р Константин Георгиески денес свечено го отвори првото издание на Националниот Таеквондо турнир Ohrid OPEN 2019. „Наша

повеќе...

Европски и Балкански шампиони и олимпијци на Ohrid OPEN 2019, пријавени над 140 спортисти

Бројни Европски и Балкански шампиони, носители на медали на Олимписки игри се меѓу 140-те таеквондисти пријавени на првиот Национален Таеквондо

повеќе...

Градоначалникот Стојаноски со поддршка за таеквондистот Василија Јовчески

Градоначалникот Јован Стојаноски, денес, оствари средба со таеквондистот Василија Јовчески, кој освои трето место на балканскиот таеквондо шампионат. Градоначалникот му

повеќе...