Руските актери од Караганда ќе ја изведат „Сон на летната ноќ“ на „Охридско лето“

Драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со театарската претстава „Сон на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир, во режија

повеќе...

„Несоодветно за на работа“ – драмска премиера на „Охридско лето“

Драмски театар од Скопје вечерва на „Охридско лето“ премиерно ќе ја изведе театарската претстава „Несоодветно за на работа“ од современата

повеќе...

„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

Драмскиот дел на годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“ започнува вечерва со театарската претстава „Самрак на боговите“ што ќе се

повеќе...

Спектакуларна изведба на комедијата „Радован Трети“ на Вдиши Театар

Безвременската урнебесна комедија „Радован Трети“ од Душан Ковачевиќ во спектакуларна изведба на театарската група од Црвен крст Суботица на третиот

повеќе...

Прекрасна изведба од театарската група на Црвен крст Битола на вториот ден од „Вдиши театар“

Прекрасна театарска изведба на легендарниот наслов „ВИКЕНД НА МРТОВЦИ“ од Коле Ангелоски имаа младите од театарската група на Црвен крст

повеќе...

Започна шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „Вдиши театар“

Блескав настап на театарската група на Црвен крст Охрид на отворањето на шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „ВДИШАТ

повеќе...