1 МФЛ од новата сезона во директни преноси на Арена Спорт и МТВ

Претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Муамед Сејдини минатата недела во Белград одржа состанок со претставници на ТВ Арена Спорт

повеќе...

Состанок на ФФМ со клубовите од Прва МФЛ. Претставени понудите за продажба на ТВ права

Во „Куќа на фудбалот“, раководството на Фудбалската федерација на Македонија одржа состанок со претставници на клубовите од Прва МФЛ, a

повеќе...

Јавна пропаганда во врска со референдумот – еднакви услови за сите

Во однос на дилемите, кои деновиве се појавија кај радиодифузерите, за начинот на емитување на платената јавна пропаганда во врска

повеќе...

Иницијатива за воведување на македонски телевизиски канал со телевизиска програма на подрачјето на БиХ

До: Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев; Министерот за цивилни работи на БиХ, Адил Османовиќ; Министерот за образование и наука

повеќе...

ТВ премиера на „Последниот Македонец – патот до истребување“ на Илија Пиперкоски

Филмот „Последниот Македонец – патот до истребување“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски ќе има својата ТВ премиера вечерва со почеток

повеќе...

Седмоодделенците од ОУ „Ванчо Николески“- Лескоец во посета на ИНТВ

Вчера седмоодделенците од ОУ „Ванчо Николески“- Лескоец, со своите одделенски раководители, беа во посета на сателитската телевизија „Ин“. Посетата беше

повеќе...