Одлуки за стратегиска оцена за Урбанистички план за селата Горенци, Требеништа и Оровник

Одлуката за спроведување на стратегиска оцена за Урбанистички план за село Горенци, општина Дебрца Одлуката за спроведување на стратегиска оцена

повеќе...

Јубилејна изложба „100 години Требениште“

По две години интензивни преговори и подготовки за одбележувањето на 100 годишнината од откривањето на некрополата на локалитетот Требениште, изложбата „100

повеќе...

Се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет „Требенишко Кале”

Деновиве интензивно се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет “Требенишко Кале”. „Патот со години не е

повеќе...

Ногачески: Инвестираме во подобрување на спортската инфраструктура

Општина Дебрца инвестира во подобрување на спортската инфраструктура. „На спортскиот полигон во Волино поставивме бетонско цокле и нова мрежа на

повеќе...

Оштетен цевководот кај охридскиот аеродром, екипите од ЈПК „Дебрца“ на терен

При градежни активности на екипите од EVN Македонија, во близина на охридскиот аеродром „Св.Апостол Павле“ дојде до оштетување на цевководот

повеќе...

Повредени повеќе лица во сообраќајна незгода помеѓу Мешеишта и Требеништа

Синоќа во 19:35 часот на магистралниот пат Охрид-Кичево, помеѓу с.Мешеишта и с.Требеништа, дошло до судир помеѓу патничко возило „Ауди“ со

повеќе...

СДСМ Дебрца: Спортското игралиште во Требеништа е неквалитетно изградено

СДСМ Дебрца реагира во врска со игралиштето во Требеништа. Во продолжение следува интегралниот допис: „За жал уште еднаш сме приморани

повеќе...