Започна реконструкцијата на улицата „АСНОМ“

По завршувањето на главната туристичка сезона, започна реализацијата на планираните градежни и инфраструктурни проекти. Денеска започна целосната реконструкција на улицата

повеќе...

„Култура 365“ од Охрид покажа дека дометите на алтернативната култура можат да бидат високи и плодотворни

Охридскиот културно-информативен центар „Култура 365“ со несмален интензитет и со активности скоро секоја вечер, продолжува да ја спроведува манифестацијата “Летни

повеќе...

Започна реконструкцијата на сообраќајницата низ поранешната касарна

Денеска започна реконструкцијата и проширувањето на сообраќајницата која поминува низ поранешната касарна „Михајло Апостолски“. Должината на новата улица е 480

повеќе...

Сообраќајот на кружниот тек кај Општата болница ќе се одвива отежнато

Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици ги информира граѓаните, дека утре (04.04.2019) ќе се интензивираат градежните активности на кружниот

повеќе...