Успешно заврши јубилејната 35-та Интернационална Ликовна колонија „Дебрца 2019“

„Го враќаме сјајот на една од најстарите ликовни колонии во Македонија. Создадени преку триесет нови ликовни дела, повеќе од вкупно

повеќе...

Македонска летна турнеја на Мајкл Клос, канадски и светски уметник со македонско потекло

Мајкл Клос, канадски и светски уметник со македонско потекло ако не секоја година, тогаш барем на неколку години, настојува да

повеќе...

Охрид по трет пат домаќин на Фестивалот „Денови за претставување на Бугарската култура, фолклор и традиција“

Здружението за култура и уметност „АРТ ВИВЕНДИ“ – Охрид и Фондација „Жар-С“ – Бугарија и оваа година се организатори на

повеќе...

Естетско уредување на просторот во и надвор од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, членови на ликовната секција 2018/2019, под менторство на ликовниот педагог Жанета Стаиќ Митрески

повеќе...