Учениците од ООУ „Св.Климент Охридски“ – Охрид во посета на општина Дебрца

Денес учениците од ООУ „Св.Климент Охридски” од Охрид, остварија посета на општина Дебрца. За време на посетата, учениците заедно со

повеќе...

Средношколци од „Св.Кирил и Методиј“ – Охрид ќе бидат дел од трибината „Твоја Европа, Твој збор“ во Брисел

Денес во посета на СОСУ „Св.Кирил и Методиј“ – Охрид, беше Роман Хакен, член на Европскиот економски и социјален комитет,

повеќе...

Успех на учениците од ОУ „Григор Прличев“ на натпреварот по математика и физика во ПСУ „Јахја Кемал“

Во саботата на 14.12.2019 учениците од ОУ „Григор Прличев“ учествуваа на натпреварот по математика и физика организиран од страна на

повеќе...

Ученици од ОУ „Христо Узунов“ учествуваа на Олимпијадата по математика и физика

Во саботата (14.12.2019) СОУ „Јахја Кемал“ – Струга, организираше Олимпијада по предметите математика и физика за ученици од основните училишта

повеќе...

Градоначалникот Ногачески оствари средба со учениците од ОУ „Дебрца“ кои учествуваа во Еразмус + програмата

Вчера градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески ги прими учениците и наставниците од ОУ „Дебрца“ кои реализираа посета во Бургос,

повеќе...

Учениците од ОУ „Ванчо Николески“ – Лескоец со најмногу освоени награди на „Училишните игри без граници“

Училишните игри без граници се оддржаа на 03.12.2019 година, во спортскиот центар „Климент Колески“, а во организација на Извидничкиот одред

повеќе...

Ученици од ОУ „Христо Узунов“ дел од манифестацијата „Месец на науката“ 2019

Викендов на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа манифестацијата Месец на науката 2019, наменета за ученици од седмо, осмо и

повеќе...