ОУ „Братство Единство“ се збратими со ОУ „Домовинске захвалности“ од Книн, Хрватска

Група наставници од ОУ „Братство Единство” од Охрид, предводени од директорот Џемал Мехмед, од 8-ми до 11-ти јуни 2019 година, беа

повеќе...

В.д. градоначалникот Константин Георгиески ги посети Спортските училишни игри

Вршителот на должност градоначалник, Константин Георгиески, денес, ги посети учесниците на спортските училишни лиги, што се играат во балон салата

повеќе...

Ќе се постават фотоволтични панели на зградите на Општина Охрид и основните училишта во Пештани и Велгошти

Во рамките на ИПА компонентата на ЕУ за набавка на фотонапонски системи за јавни објекти, која ја имплементира Министерството за

повеќе...

Млади иноватори работат на решенија за загадениот воздух во и околу училиштата

Млади иноватори на возраст од 13 до 19 години добија по 120,000 денари за реализација на нивните решенија за намалување

повеќе...

Јавен повик од НБРМ до основните и средните училишта во Република Македонија

Македонската банкарска асоцијација   во соработка со Министерството за образование и наука, Народната банка на Република Македонија  и Комисијата за хартии од

повеќе...