Основци од „Григор Прличев“ презентираа новогодишни изработки

Учениците од шестите и осмите одделенија при ОУ „Григор Прличев“ Охрид организираа Новогодишен базар. Имено, покрај одделенските предновогодишни приредби, овие

повеќе...

Ученичка од ОУ „Григор Прличев“ ќе учествува на литературниот фестивал „Ракатки“ 2020

Ученичката Лина Боцеска од VII одделение, под менторство на наставничката по македонски јазик Лилјана Ставреска е примена да учествува на

повеќе...

Ученици од ОУ „Христо Узунов“ дел од манифестацијата „Месец на науката“ 2019

Викендов на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа манифестацијата Месец на науката 2019, наменета за ученици од седмо, осмо и

повеќе...

Се интензивира реконструкцијата на училишната зграда на ПУ во Мешеишта

„Вложувањето во образованието е градење на скапоцен потенцијал и инвестиција во иднината на општината и државата. Тргнувајќи од таа цел,

повеќе...

Успешно завршен проектот од УСАИД – компонента реновирање во ОУ „Ванчо Николески“ – Лескоец

Денес, во присуство на претставници од УСАИД, членови од Локалната самоуправа – Охрид и стручен надзор од Битола, се направи

повеќе...