„Охридско лето“ приредува велигденски концерт со ансамблот „Ноктурно“

Во рамките на дополнителната програма на Охридско лето а по повод големиот христијански празник Велигден на 23-ти април во катедралната

повеќе...

Културен фестивал „Децата на Бугарија пеат и играат во Охрид“

Вршителот на должност градоначалник, Константин Георгиески синоќа присуствуваше на отворањето на културниот детски фестивал „Децата на Бугарија пеат и играат во

повеќе...

Руската пијанистка со светска слава Злата Чочиева ќе настапи на 3 март на Охридско лето

Младата руската пијанистка со светска слава, Злата Чочиева, на 3 март ќе одржи концерт во рамките на фестивалската програма на

повеќе...

Поповиќ: „Охридско лето“ ќе ја збогатува културната понуда во текот на целата година

Светски познати млади музичари, но сепак скромни и блиски со публиката, не само преку музицирањето, туку и во непосредниот контакт.

повеќе...

„Охридско Лето“ почнува соработка и со „Словенска Филхармонија“

Во рамки на работната посета на Словенија директорката на „Охридско Лето“ Наташа Поповиќ и претседателката на Управниот Одбор на фестивалот

повеќе...

Фестивалот „Охридско Лето“ ги обновува контактите и соработката со фестивалите од регионот

Вчера во Љубљана директорката на фестивалот „Охридско Лето“ Наташа Поповиќ и претседателката на Управниот Одбор на фестивалот, Нина Момироска остварија

повеќе...