Градскиот мешан хор „Вокс Лихнидос“ успешно се претстави и пред српската публика

Градскиот мешан хор „Вокс Лихнидос“ успешно се претстави и пред српската публика. Неколку дена престојуваа во Врњачка бања и настапија

повеќе...

Градскиот хор „Вокс Лихнидос“ ќе учествува на Меѓународен фестивал во Питешти, Романија

Охридскиот градски мешан хор „Вокс Лихнидос“ деновиве ќе учествува на реномираниот Меѓународен фестивал за хорска и инструментална музика „Д.Д Киријак“,

повеќе...