ОУ „Братство Единство“ се збратими со ОУ „Домовинске захвалности“ од Книн, Хрватска

Група наставници од ОУ „Братство Единство” од Охрид, предводени од директорот Џемал Мехмед, од 8-ми до 11-ти јуни 2019 година, беа

повеќе...

Во Охрид ќе се одржи Конференција за заштита на македонското малцинство во Хрватска и хрватското малцинство во Македонија

Согласно спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска и хрватското малцинство во Република Македонија, Агенцијата за иселеништво на

повеќе...

Промоција на стихозбирката „Во прегратката на сните” од Дамир Марас од Хрватска

НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид организира промоција на стихозбирката „Во прегратката на сните” од Дамир Марас од Хрватска. Промоцијата

повеќе...