Светиот маченик Јосиф, Преподобен Николај Исповедник и Преподобен Исидор Пелусиот

Светиот маченик Јосиф Родум од Алеп. Турците го присилуваа да се потурчи. Не само што ги одби туку почна и

повеќе...

Свети Григориј Богослов, архиепископ Цариградски

Денес е празник посветен на Свети Григориј Богослов, архиепископ Цариградски. Роден во Назијанз од татко Елин и мајка христијанка. Пред да

повеќе...

Света богослужба за празникот Св.Атанасиј Велики во Рамне

По повод претстојниот христијански празник Св. Атанасиј Велики се покануваат сите верници на 31.01.2019 година (четврток) да присуствуваат на света

повеќе...