На хуманитарниот базар во „Нова“ се собраа средства за Дневниот центар за деца на улица

Стотици граѓани викендов го посетија традиционалниот семеен базар во меѓународното училиште „Нова“ во Скопје на кој се собраа средства наменети

повеќе...

Хуманитарен концерт на „Охридско лето“ со врвните руски уметници Синчук и Науменко

Директорката на Националната установа фестивал „Охридско лето“, Наташа Поповиќ, во недела, на 11 ноември во црквата „Света Софија“ со почеток

повеќе...

Собрани над 2 илјади евра за лекувањето на Ева

Бројните хуманитарни настани, посветеноста на волонтерите и вработените во Црвен крст Охрид, хуманоста и солидарноста на охриѓани и гостите, поддршката

повеќе...

Предновогодишна хуманитарна акција за дечињата со посебни потреби од ОУ „Дебрца“

Вечерва во Мешеишта се одржа предновогодишна хуманитарна акција за дечињата со посебни потреби организирана од Форумот на жени на СДСМ Дебрца.

повеќе...

Одржан хуманитарниот концерт ROCK’N’MOB

Силен ветар ги полнеше едрата на младоста, забавата, хуманоста кои беа обележја на првиот балкански музички перформанс ROCK’N’MOB (Рок мобилизација),

повеќе...