Во Слатино оддадена почит кон Игор Костоски и неговите соборци, загинати пред 18 години, во ужасниот масакр кај Вејце

По повод утрешниот тажен ден, пред 18 години, кога во заседа, кај тетовското село Вејце, свирепо, беа убиени и масакрирани

повеќе...

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ положи цвеќе по повод 117 години од смртта на Методија Патче

По повод одбележувањето на 117-годишнината од смртта на војводата Методија Патче, делегација предводена од кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ Охрид,

повеќе...