Матноста на водата за пиење во Струга е во границите на законски дозволените вредности

Состојбата со квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Струга, а поврзано со вредноста на параметарот матност, постепено

повеќе...

Борче Исакоски од Охрид прв на Републичкиот натпревар „Млади библиотекари“

Денеска во Демир Хисар во организација на Библиотекарското здружение на Македонија се одржа традиционалниот Републички натпревар „Млади библиотекари“. Првото место

повеќе...

Со пригодна свеченост одбележан патронот на ЈОУГД „Јасна Ристеска“

Под мотото „На крилјата на љубовта“, синоќа, во Центарот за култура „Григор Прличев“ беше одбележан патронот на детската градинка „Јасна

повеќе...

Во сабота нова „Импровокација“ во Центарот за култура во Охрид

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, на 27.10.2018 (сабота) ќе биде одиграна новата „Импровокација“. Новата „ИМПРОВОКАЦИЈА“ носи нови

повеќе...