Бројни случаи на кршење на изборниот молк, говор на омраза и непочитување на мерки за заштита од коронавирус

ЦИВИЛ издаде соопштение врз основа на извештаите од набљудувањето на изборниот процес, обработени до 12:30 часот денеска. Според соопштението, набљудувачите на ЦИВИЛ веќе

повеќе...

Седиштето на ЦИВИЛ мета на вандализам со заканувачки и навредливи пораки

Седиштето на ЦИВИЛ повторно е мета на вандализам со заканувачки и навредливи пораки. Панелот во дворчето зад седиштето на организацијата

повеќе...

ЦИВИЛ ја одбележува годишнината од потпишувањето на Преспанскиот договор

Денеска одбележуваме две години од потпишувањето на Преспанскиот договор меѓу Република Северна Македонија и Република Грција, со што се стави

повеќе...

ЦИВИЛ: Избори на 5 јули, државата веќе не може да си дозволи одложување

ЦИВИЛ ги повикува политичките партии да донесат решение за конечно одржување на предвремените парламентарни избори во Република Северна Македонија. По

повеќе...