Во Црвена Вода се подготвува голема прослава на 3 Октомври, Денот на издавањето на Манифестот до македонскиот народ

Мештаните од село Црвена Вода, заедно со општина Дебрца, Организацијата на Сојуз на борци и Организацијата на ветераните од одбраната

повеќе...

Правнукот на Трајче: „Волшебното самарче“ е капитално дело на детската литература, а за нашето семејство – изѕидан споменик и музеј

Дејан Азески, правнук на јунакот од “Волшебното Самарче” – Трајче Трајчески: “Волшебното самарче” е капитално дело на детската литература, а

повеќе...

Светската академија на поезијата при УНЕСКО со поддршка за првиот Балкански детско-младински поетски камп „Ванчо Николески“

Светската академија на поезијата при УНЕСКО (Accademia Mondiale della Poesia), се огласи со поддршка на претстојната манифестација – Првиот Балкански

повеќе...

Додека Владанка го спасува сина си од апс: Има ли некој во ова држава кој ќе ги спаси мештаните од Црвена Вода!?

Почитувани медиуми, Откако увидовме, дека во оваа држава царуваат економскиот и политичкиот криминал, не ни преостана ништо друго, освен до

повеќе...

Општина Дебрца домаќин на традиционалната книжевна манифестација „Струшки книжевни средби – 2018 “

Општина Дебрца денес беше домаќин на поетите, учесници на традиционалната книжевна манифестација “Струшки книжевни средби – 2018“. При посета на

повеќе...

На 106 годишнината од раѓањето: „Спомен соба“ и Спомен обележје на родната куќа од бардот на македонската литература за деца и млади, Ванчо Николески

Со поетско – музички хепенинг, денеска, во селото Црвена Вода, во историската Дебрца, завршува овогодинешната, традиционална, книжевната манифестација, „Струшки книжевни

повеќе...