Покров на Пресвета Богородица и Преподобен Јован Кукузел

Покров на Пресвета Богородица. Отсекогаш Црквата ја прославува Пресвета Богородица како покровителка и заштитничка на христијанскиот род, Којашто со своите претстателски

повеќе...

На Плаошник ќе се служи литургија за празникот Покров на Пресвета Богородица и св. Јован Кукузел

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на ден 14. октомври (понеделник), во капелата „Покров на Пресвета Богородица“ во

повеќе...

Светата маченичка Људмила и Светата великомаченичка Ефимија

Светата маченичка Људмила Таа му е баба на Св. Вацлав, кралот чешки. Беше мажена за чешкиот кнез Боривој. Многу ревнуваше

повеќе...

Литургија за празникот Св. мч-чки Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 30. Септември 2019 година (понеделник), во катедралната црква „Света

повеќе...

Светите Седумдесетмина маченици и Преподобен Атанасиј

Светите Седумдесетмина маченици На чело со Урван, Теодор и Медимнон беа избрани од цариградските христијани во времето на Валентовото гонење

повеќе...