Најдобрите млади шахисти на прием кај градоначалникот Георгиески

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска ги прими најдобрите млади шахисти од клубот „Ласкер“ кои освоија бројни признанија на Државното шаховско првенство

повеќе...

Успех на членовите на ШК „ЛАСКЕР“ Охрид на турнирот „Державин“ во Битола

Викендов (26 и 27 јануари) под покровителство на Меѓународниот Славјански Универзитет „ГАВРИЛО РОМАНОВИЧ ДЕРЖАВИН“ во Битола се одржа шаховски турнир,

повеќе...