Општина Дебрца ќе го плати осигурувањето во случај на незгода за сите ученици

Денес започнува второто полугодие од учебната 2018/2019 година во основното образование. Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески на учениците и

повеќе...

Состанок за превенција на меѓуврсничко насилство во училиштата

Безбедносната состојба во охридските основни и средни училишта е релативно добра но потребна е  понатамошна поинтензивна соработка меѓу менаџерскиот тим

повеќе...

Тетово домаќин на единаесеттата „Гимназијада“

Поттикнувањето на интересот кај младата популација за активно учество во професионалниот и рекреативен спорт, како и заложбите за генерален развој

повеќе...

Одржано Државно првенство во шах за основни и средни училишта

Федерацијата за училишен спорт во соработка со Шаховската федерација на Македонија, Сојузот на училишен спорт на Скопје и Приватната Гимназија

повеќе...