Градоначалникот Ногачески додели плакета и парична награда за првенецот на генерација 2015/2019 од ОУ „Дебрца“

Денес во Подрачното училиште во село Мешеишта градоначалникот Ногачески присуствуваше на предавањето на свидетелствата на учениците од IX одделение за

повеќе...

Естетско уредување на просторот во и надвор од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, членови на ликовната секција 2018/2019, под менторство на ликовниот педагог Жанета Стаиќ Митрески

повеќе...

Со ликовна постановка од Рацинови портрети, заокружена културната иницијатива: Осумдесет години „Бели Мугри”од Кочо Рацин

Познатиот ликовен уметник од градот на Рацин, Ангел Петров, Фондацијата “Ангеп Петров”, заедно со Општина Велес, на Охрид и ОУ

повеќе...

Чествување: „Рацин меѓу младите“ – осумдесет години „Бели Мугри“ – Кочо Рацин

Утре напладне, од 12 часот, во организација Фондацијата „Ангел Петров“ и Општина Велес, во ОУ „Кочо Рацин“ Охрид, со ликовна

повеќе...

Отворен час за петтоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ на тема „Личноста во групата и општеството“

Учениците од петтите одделенија заедно со учителките: Биљана Иваноска, Валентина Трпческа, Нина Ристеска, Мимоза Трајческа и Радмила Лотеска при ОУ

повеќе...

Христина Шибаковска од ОУ „Живко Чинго“ ќе учествува на регионалниот натпревар по англиски јазик

На 23.03.2019 година се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик во организација на ELTAM на кој активно учество зедоа ученици

повеќе...