По втор пат одржана манифестацијата „Ѓомлезијада – Годивје 2019”

Денес во дворот на Црквата “Св. Спас” во Годивје по втор пат се одржа културната манифестација “Ѓомлезијада – Годивје 2019”,која

повеќе...

Утре во Годивје ќе се одржи манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“

Утре сите патишта ќе водат во црквата Св.Спас, село Годивје, општина Дебрца на манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“. Манифестацијата започнува со правење

повеќе...

Последни подготовки за овогодинешното издание на „Охридска Софра“

Деновиве привршуваат последните подготовки за овогодинешното издание на традиционалната манифестација „Охридска Софра”, која ќе се одржи на 27-ми јули (сабота),

повеќе...