Лајонс клубот Лихнидос од Охрид, 10-годишнината ја слави со изложба „500 години генијалност“, во чест и слава на Леонардо да Винчи

  Лајонс клуботот Лихнидос, од Охрид, и досега познат по многу иницијативи од непосредна корист за граѓанството, одбра, својата десетгодишнина

повеќе...

Програма за одбележување на двојниот јубилеј – 185 години од раѓањето и 110 години од смртта на Кузман Шапкарев

ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ Програма:

повеќе...

Се одржаа централните свечености за одбележување на 1000 години Охридска Архиепископија

Синоќа во катедралната црква Св. Софија во Охрид се одржа свечена академија по повод одбележувањето на 1000 годишниот јубилеј  од

повеќе...

Охрид домаќин на „Езерска средба“ на ветерани од одбраната и безбедноста

Денеска, во организација на Зружението на ветерани од одбраната и безбедноста на Република Македонија, а под покровителство на градоначалникот Јован

повеќе...