Основана е Балканска мрежа за борба против дезинформации која се залага за прекугранична соработка

Девет организации од пет држави на Балканот  (Северна Македонија, Албанија, Грција, Косово и Србија) денеска го одбележаа 2 април, Меѓународниот ден

повеќе...

Наредната седмица – Голем научен собир во Охрид: „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

 Македонска академија на науките и уметностите и Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, од средината на наредната недела, организираат

повеќе...

58 издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри (од 5-ти до 8-ми јули 2019)

Балканскиот фестивал на народни песни и игри во организација на Националната установа Центар за култура „Григор Прличев“ – Охрид, од

повеќе...

Балканска конференција за проектен менаџмент во Охрид

Денеска во Охрид започна Балканската конференција од областа на проектниот менаџмент, која ја организира најголемата светска асоцијација за проект менаџери

повеќе...

Конференција на СЕММ со советите за етика од регионот на Балканот и Турција

„Самоодржливоста на советите за етика – мит или реалност за балканскиот регион и Турција” е тема на денешната регионална конференција

повеќе...

Отворен повик за поддршка на Проекти за невладин сектор и други институции во регионот на Западен Балкан

Новоформираниот Фонд за Западен Балкан со седиште во Тирана, отвори втор повик за поддршка на проекти за навладин сектор и

повеќе...