Потврдено присуство на коронавирусот кај еден македонски државјанин на брод во Јапонија

Согласно најновите информации добиени од јапонските надлежни органи, Министерството за надворешни работи информира дека дојде до промена во однос на

повеќе...

„И(с)згубени“ на Антонио Вељаноски на престижен филмски фестивал во Јапонија

Краткиот филм во режија на Антонио Вељаноски „И(С)ЗГУБЕНИ“, ќе биде прикажан на престижниот филмски фестивал во Сапоро, Јапонија. Kаде што

повеќе...

Туристички работници од Јапонија во посета на Општина Охрид

Градоначалникот Јован Стојаноски заедно со  раководителот на Секторот за туризам и локален економски развој, Ѓоко Апостолоски денес прими делегација од

повеќе...