Во Охрид ќе се реализира Проектот „Форум на наставници од дијаспората“

Агенцијата за иселеништво на Република Северна Македонија како самостоен орган на Владата ги врши работите и задачите кои се однесуваат

повеќе...

Заев: Зборот важи, избран нов состав на ИО, повеќе од половината се жени

Изјава за медиуми Зоран Заев, претседател на СДСМ Охрид, 16.06.2019 Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите, Благодарам за фокусот на

повеќе...

В.д. градоначалникот Георгиески присуствуваше на свеченото отворање на Балканскиот конгрес за урологија

Вечерва, в.д. градоначаникот на Општина Охрид, Константин Георгиески присуствуваше на свеченото отворање на Балканскиот конгрес за урологија, во организација на

повеќе...

Бакрачески учествува на Конгресот за интервентна кардиологија во Вашингтон

Д-р Никола Бакрачески од Заводот за кардиоваскуларни заболувања во Охрид, присуствува на еден од најголемите конгреси за интервентна кардиологија кој

повеќе...