Отворен повик да ги ставиме децата во центарот на демократската дебата

Став на претставникот на УНИЦЕФ, Бенџамин Перкс Приоритетите кои денеска ги поставуваме пред изборите ќе го одредат светот во кој

повеќе...

Верниците се упатуваат кон манастирот „Пресвета Богородица“ во Калишта

Во манастирот „Пресвета Богородица“ во струшкото село Калишта денеска се одбележува големиот христијански празник Рождество на Пресвета Богородица – Мала

повеќе...

Празник на иконата на Пресвета Богородица во Калишта

Во манастирот на Пресвета Богородица близу селото Калишта, западно од Струга, Пресвета Богородица ја покажуваше својата сила и милост низ

повеќе...

Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица

Денес е празник, посветен на Рождеството на Пресвета Богородица – Мала Богородица. Пресвета Дева Марија се роди од своите стари

повеќе...

Минимална загарантирана откупна цена 5 ден/кг за индустриско јаболко на долгорочен период

Федерацијата на фармерите на Република Македонија преку својот секторски систем за лобирање и оваа година разговараше за состојбата со прозводството

повеќе...