Михаил Трендафилов-Нанче: Трпејчани, доаѓаат вашите 5 минути!

„Трпејца 2019 година. Нашето „Сен Тропе“, гордост ама без решена канализација. Многу го сакаме Охридското езеро, доста е со празни

повеќе...

Свечено отворено традиционалното, седмо по ред културно-забавно лето „На зајдисонце – Трпејца 2018“

Во Трпејца, свечено отворено традиционалното, годинава седмо по ред, Културно – забавното лето „На зајдисонце –Трпејца 2018“. Овации за акордите

повеќе...

Претставници на општина Охрид на средба со жителите од Подмоље и Трпејца

Синоќа, претставници на општинските служби и директорите на дел од јавните претпријатија остварија средба со жителите од Подмоље и Трпејца.

повеќе...