Јолевски: Ќе се изврши избор на квалитетен, стручен и правилен избор на кандидати за вршење на должност во специјалните единици на АРМ

Денес, министерот за одбрана на Република Македонија, Зоран Јолевски, заедно со Началникот на Генералштабот на Армијата на Република Македонија, генерал-потполковник

повеќе...

Врвна обученост и високи резултати на тактичката вежба со бојно гаѓање во рамките на вежбата „Македонски Блесок-9“

Денес, 17-ти октомври, во рамките на воената вежба „Македонски Блесок-9“ на Армискиот полигон (АП) „Криволак“ за Денот за високи гости

повеќе...