Успех на основци од „Григор Прличев“на Државниот натпревар по англиски јазик

Учениците од ОУ „Григор Прличев“, Охрид освоија високи успеси на Државниот натпревар по англиски јазик, кој се одржа на 12ти мај 2018. год во Гимназијата „Нова“ во Скопје.

Учениците ги постигнаа следните резултати:

Иван Буриќ V одделение -II место

Ива Ашталкоска V одделение -пофалница, Ментор: Елена Пендова

Катерина Балева VI одделение – IV место, Ментор: Кире Рибар

Виктор Попов VII одделение – пофалница, Ментор: Билјана Маркоска

Илина Нестороска IX одделение -пофалница, Ментор: Верица Симоноска