Виц

После бурната ноќ, дечкото нашол слика од некој непознат маж во фиоката од девојката, па се загрижил.

Тој: Овој ти е маж?

Таа: Не, будалче…

Тој: Да не ти е свршеник?

Таа: Никако!

Тој: Татко ти или брат ти?

Таа: Не, не и не! Колку си љубоморен!

Тој: Па добро веќе, ќе ми кажеш ли кој е?

Таа: Па штом инсистираш, ќе ти кажам. Тоа сум јас пред операцијата!!!