Виц

Еден човек, несреќен во бракот, се вратил дома пијан. Жената му отвора врата…

– Каде си досега? – го прашала таа.

– Јас навистина немам среќа! – рекој тој.

– Како мислиш?

– Па, цела вечер пијам да те заборавам, а сега те гледам дупло!