Жител од Ботун при рушење на стара плевна пронашол неексплодирана рачна бомба

На 12.05.2019 година во 13:30 часот во СВР Охрид, Д.Д.(65) од село Ботун, општина Дебрца, пријави дека при рушење на стара плевна пронашол неексплодирана рачна бомба.

Увид на местото извршиле полициски службеници, а бомбата е подигната од овластени претставници на Дирекција за заштита и спасување.