20/06/2024
Македонија

Бајден во писмо до премиерот Заев: Очекувам интензивна соработка на прашања од интерес на двете земји и двата народа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев прими писмо од новоизбраниот претседател на Соединетите Американски Држави, Џозеф Бајден во кое се заблагодарува за честитките на премиерот Заев по повод изборот на Бајден за претседател на САД.

Новоизбраниот претседател Џозеф Бајден, во свое име и во име на потпретседателката Камала Харис, со благодарноста за честитките истакнува дека тој стапува на должност во услови на исклучително сериозни глобални предизвици – од коронавирусот до климатските промени – кои ги надминуваат државните граници и за кои е неопходна меѓународна соработка.

Во писмото, новоизбраниот претседател на САД Бајден пишува дека очекува интензивна соработка помеѓу него и премиерот Заев на овие и на други прашања од интерес на двете земји и двата народа.