Безбедно лето: 66 санкции за мотоциклисти

Денеска (03.07.2022), на подрачјето на целата држава, а особено во шумските подрачја, полициски службеници од Одделот за униформирана полиција при БЈБ во МВР, од сите Сектори за внатрешни работи и Одделот за гранична работи и миграции и Регионалните центри за гранични работи спроведоа контрола за почитување на забраната за движење од 06.00 до 20.00 часот во шумските подрачја воведена од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, како и за прекршоците што ги прават мотоциклистите.

Притоа, биле констатирани 66 прекршоци, од кои 28 некористење заштитен шлем – кацига и 20 управување без возачка дозвола. Исто така, 24 мотоциклисти биле исклучени од сообраќај, а биле одземени и четири мотоцикли. Во рамки на контролите биле одземени едно патничко и едно товарно возило на подрачјето на СВР Штип и Регионалниот центар за гранични работи Север.

Во рамки на контролата биле откриени и 191 останати прекршоци.