Во Охрид ќе се одржи прослава во чест на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј

Во Охрид во четврток (24.05.2018) ќе се одржи традиционалната прослава во чест на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј.

Програма:

19:00 – Полагање цвеќе на споменикот на Св.Кирил и Методиј во градскиот парк.

19:30 – Културна програма во црквата Св.Софија

21:30 – Коктел во предворјето на црквата Св.Софија