Вчера вкупно се вакцинирале 7.720 граѓани

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата.
☑️Вкупно се аплицирани 473.853 дози вакцини, а ревакцинирани се 199.143 граѓани.
☑️Вчера вкупно се вакцинирале 7.720 граѓани.
☑️Прва доза вакцина вчера примиле 5.834 граѓани.
☑️Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 454.104 граѓани.
✅Со последните бројки 50% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.
✅Со последните бројки 45% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина
✅Со последните бројки 38% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина
👉 Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.