18/07/2024
Македонија

Државните електрани вчера произведоа 11.662 MWh струја

АД ЕСМ на 11.11.2022 година произведе 11.662 MWh електрична енергија.
 
Во Термоелектраните произведени се 7.605 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.057 MWh.  

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.